Cake au chocolat ultra – de Hervé Cuisine

3 Feb

De mai bine de 1 an jumate, de cand m-am mutat in Franta, am ajuns la concluzia ca la cuisine française nu este un lucru peste care sa trec cu vederea ci mai degraba un element care m-a ajutat sa aduc culoare aniversarilor, sa leg prietenii si nu in ultimul rand, sa aduc bucurie celor dragi. Am realizat ca unul din lucrurile care ma pasioneaza, e sa admir sclipirea din ochii curajosilor atunci cand se imprietenesc cu prajiturile mele.

Prospat ajunsa pe taramurile Bretaniei, m-am indragostit ca si Julia Child… de unt dar si de caramel si mai presus de toate de chocolat/coklat/la cioccolata/cikkolata/shocklaid/sjokolade/czekolada/chocolate/ciocolata/sokolad/cokolada/El chocolate/choklad. E unul dintre cuvintele care suna bine in orice limba … Dar ce sa fi facut cu toate aceste ingrediente cand eu nu stiam o boaba de franceza si cand cele mai delicioase retete erau in franceza?!

Am avut nevoie de cateva luni pana am inceput sa vorbesc franceza, pana s-a ivit o ocazie si pana m-am trezit purtand un sort, in fata calculatorului… cautand reteta perfecta pentru tortul gatit cu cea mai multa dragoste. Si asa a inceput povestea cu Hervé… in care am cea mai mare incredere si pe ale carui retete le-am tot testat.

Traind in cultura in care dam share si like la tot ce ne place… era cam greu sa o fac cu majoritatea prietenilor mei romani, printre care o includ si pe mama… din motive lingvistice. Francezilor nu prea le place engleza🙂

Asadar, am decis ca nimeni nu se va supara daca o sa va traduc niste delicii🙂 Azi am facut “Cake au chocolat ultra” in compania lui Hervé si “a fost delicios” e un detaliu.

photo

Sa trecem la fapte:

Lista ingredientelor:

  • 300 g ciocolata neagra
  • 40g pudra de cacao fara zahar
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar
  • 125 g unt
  • 5 oua
  • sare
  • “flori de sare”

Etapele:

  1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Se topesc ciocolata si untul la bain marie, amestecandu-se, pana cand devin fluide.
  3. Se bat ouale si zaharul pana se obtine un melanj spumos si lejer.
  4. Se adauga ciocolata si untul, topite, progresiv.
  5. Se adauga faina si cacaoa cernute iar apoi si putina sare (nu “florile de sare”).
  6. Se unge tava cu unt si se presara faina pe ea
  7. Continutul se imparte in 3 parti. Dupa fiecare treime, turnata in tava, se adauga niste “flori de sare”.
  8. Se pune tava la cuptor iar temperatura se regleaza la 160 grade C.
  9. Se coace timp de 50 minute.
  10. Se prepara un sirop (1/2 pahar de zahar + 1 pahar de apa, se fierb timp de 10 minute pana se ingroasa) cu care se va unge tortul, cand se va scoate din cuptor

Bon Appétit!

Sursa: http://www.hervecuisine.com/recette/cake-au-chocolat-ultra/#

*Se pot inlocui florile de sare, cu sarea de mare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: