Facebook

1 Feb

Pornesc de la intrebarea: De ce m-am sters de pe Facebook?!

Nu stiu sigur daca sa revin sau nu pe Facebook. Rau nu e, ba din contra, mai afli ce face omu’, pe unde mai e, ce o mai mancat, daca si-a schimbat statutul social, daca o imbatranit/ingrasat etc. Acum, daca e sa fim sinceri o sa recunoastem ca dupa catvea minute de clitzcait pe Facebook, degetele se lipesc de tastatura si devenim mai rau ca FBI-ul. Si ce e rau in asta?! Timpul… timpul asta, pe care prefer sa-l dorm (desi in momentul asta nu-l dorm… din cauza blogului, absolut de clar). Acum… mai sunt si alte parti negative… La orele de engleza am citit atatea articole anti-Facebook… ca-mi sare din minte  si vine la voi, un singur cuvant: PRIVACY. Nu cred neaparat in pierderea Privacy-ului… atat timp cat tu detii controlul materialelor pe care le publici pe Facebook.

Un alt trend pe care-l vad… e o usoara migrare a maselor spre Google +… Imi amintesc cu o nostalgie neplacuta de migratia hi5-Facebook. Aceeasi Marie, cu alta palarie. Cum vreo retea sociala incepe sa devina prea incarcata de widget-uri si poze si template-uri, hop! ne luam zborul spre tinuturi cu design mai simplificat si incepem o viata sociala noua.

Cat crezi ca mai traieste Facebook? La cati de multi vizitatori am pe blog, nu ma astept sa raspunda cineva… sa zicem ca e retorica, intrebarea.

Advertisements

6 Responses to “Facebook”

 1. Vali February 2, 2012 at 15:53 #

  E uite ca e cineva care totusi raspunde 🙂
  Primul punct, cel cu privacy. Problema e ca odata ce ai pus continut pe facebook, nu mai esti singurul posesor al lui. Facebook e automat coproprietar. Deci tu ti-ai sters contul, insa Facebook nu :))
  Eu cred ca Facebook o sa mai duca mult si bine. Migratia spre Google+ e infima momentan. In plus, Facebook hraneste serios sentimentul de stalking al utilizatorilor 🙂

 2. Marl February 2, 2012 at 16:02 #

  Da, referitor la privacy, asa e. Eu ma refeream la faptul ca nu trebuie neaparat sa pui o gramada de detalii despre tine, atunci cand iti faci contul… nici macar nu te obliga nimeni sa dai date reale sau poze cu tine. Referitor la stergerea contului… ai dreptate… nu stim ce sa intampla cu datele noastre, totusi sa nu ne speriem. BTW, citeam sapt trecute ca existe site-uri de sinucidere virtuala (stergerea eului tau virtual de pe net). Ex: http://www.seppukoo.com/ Seppukoo a devenit tot mai popular si a avut mare scandal cu Facebookul (cred ca s-au dus si prin tribunale).

 3. anca February 8, 2012 at 18:24 #

  interesanta faza cu seppukoo 😛

  Well si mie imi place facebook tocmai pt ca mai stau in touch cu oameni pe care nu i am mai vazut de mult sau cu care am pierdut contactul. Si ca mai aflu chestii interesante. Cu prietenii apropiati (si reali) contactul e mult mai dezvoltat: intalniri reale, telefon etc.

  Nu stiu cat o sa mai dureze Facebook, dar nu m-as mira sa aiba aceeasi soarta ca hi5, tot ce e nou se si invecheste si e ¨aruncat¨ eventually…

  pe mine ce ma enerveaza la mine e ca pierd timpul aiurea pe Facebook, macar de as face ceva contructiv dupa cele 15 minute de raspuns la mesaje sau stat in touch ar fi ceva 😀

  Si cred ca nu sunt singura. Am I right Marl?? ce mai faci tu? :*

 4. Paul Fiterau March 5, 2012 at 20:21 #

  Facebook has a long time coming still, atata timp cat pastreaza lucrurile simple and tidy, while at the same time evolving to meet new demands. Lui hi5 soarta i-a fost pecetluita pentru mine, atunci cand au inceput sa adauge tot felul de… feature-uri, care mai mult clump-uiau pagina decat sa adauga ceva util. In timp ce ei stagnau asa, a aparut facebook, cu multe chestii total inovative. hi5-ul ca raspuns a incercat ori sa copieze (prin jocuri) ori sa iarasi, adauge needless complexity.

  Dar who knows, the next big thing might be lurking just around the corner. Personally speaking, I both love and hate facebook. Love because yes, it does in fact help you keep in touch with people. With many people, facebook provides for the whole interraction I ever have with them. Then, there are the many new things we can gather, from the links/comments posted or even applications tried out. Hate it because it’s really a shallow way of knowing people. If friendship is born out of clicking an “accept” button, then hopefully, I’ll become a millionare by clicking on… another “accept” button. Sau, sa zicem ca we’re already friends, then I decide to post a link on your wall, as to maintain our “friendship” aka, remember me, old buddy, so glad we’re still friends (even though I have had zilch all to do with you for the past 20 years). Acum desigur, sunt concepte diferite de friend pe facebook si friend in real life. Insa, e cam inselator ca cele 2 concepte pot fi referite prin acelasi nume. Generally, very few aspects are profound, when talking facebook friends. Secondly, ba, it eats up time like no other. Don’t get me wrong, sesiunile (aka login do stuff logout) pot fi foarte scurte, insa, cand astea se repeta la fiecare oportunitate de pauza (and let’s be honest, there are many such opportunities), atunci it’s bad bad.

  Dar hey, with all that bad, I still like facebook as a whole. Abstinenta de multe ori poate fi atribuita cu neputinta omului sa se foloseasca cu masura de un lucru bun. De exemplu, abstinenta de red wine, in special atunci cand ai gust pentru asa ceva. Solutia, la fel ca la red wine, e moderatie. Cum ajungi la asa moderatie?… Prin abstinenta? Habar n-am.

 5. Anca March 6, 2012 at 17:04 #

  Oh, cu Facebook-ul e mult mai diferit decat cu hi5.
  Facebook-ul, spre deosebire de cel din urma, se reinventeaza sistematic (in ciuda vesnicelor nemultumiri ale userilor, care nu vor sa accepte schimbari, dar pana la urma le accepta daca nu arata execrabil) si oricum nu au de ales pentru ca e o afacere imensa, si s-au si listat la bursa acuma deci o s-o mai tina mult si bine. Oricum e putin alta nisa decat Google+ (care e mai mult pt programatori si oameni din social media). Mie una nu-mi place g+, nu mi se pare asa friendly si cozy ca fb 😀
  hi5-ul s-a “sinucis singur”.

  Si da, nu esti obligat sa pui poze cu tine, da’ pun altii :)) si pana la urma, who cares, is catralioane de poze pe net. Dar eu nu-s de acord sa dai chiar totul din casa pe orice ar fi, keep it simple si e ok, the basics, cat sa mai socializezi putin. Mie imi place mult si cata vreme o sa mai fie lume p-acolo, raman si eu, e o sursa foarte buna de informatii de tot felul (gossip, evenimente, cultural stuff, filme, muzica and so on)

 6. Bogdan Florin March 19, 2012 at 13:30 #

  don’t worry …..WE ARE ALL BEING WATCHED! :))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: