Lasitate

13 Sep

Azi, Gav posteaza un blog despre oameni lasi, speriati de trairea vietii si implinirea viselor, oameni slabi pe care-i judeca pentru autocenzurare si totodata ii compatimeste datorita iubirii de sine. Gav apartine acestei populatii. Gav judeca acesti oamenii pentru ca sunt incapabili de a lua decizii iesite din comun, decizii care tradeaza societatea, efectul de turma si iubirea de bani.

Gav e studenta la Politehica, la Calculatoare, are 20 de ani si simte ca asta o priveaza de a-si trai viata cum a visat cand era doar o copila, o incorseteaza si ii omoara intr-o veselie, visele. Ea crede ca lasitatea e fuga de responsabilitate, frica de esec, asteptari si atribuie toata vina dnei Tosu Paulina, care practic i-a cultivat o idee comuna oamenilor ambitiosi si cinstiti – succesul zilei de azi rezulta in urma insusirii cunostiintelor din domeniul stiintelor exacte – dar este constienta ca vina e un pretext sub care isi ascunde lasitatea bolnava, de care a dat dovada in ultimii doi ani. Vina? Cui o mai atribuie? In nici un caz propriei sale persoane, ci celor de langa ea de care nu a vrut, chipurile, sa se desparta dar si familiei, desi realizeaza in momentul de fata ca e o depravabila minciuna sa amestece familia, tinand cont de faptul ca niciodata nu i-a pasat. Gav e un fenomen similar fetelor bulimice\anorexice care isi plang excesul de calorii vomitate, din ipocrizie, doar ca Gav nu-si plange caloriile ci lasitatea, slabiciunea de a spune NU unor oferte ce tin de un viitor confortabil si un prezent rece, solicitant, sec, plafonat.

Gav… imi pare rau de ea. Mi-ar fi placut sa fie mai increzatoare, mai curajoasa si nu in ultimul rand mult mai originala. Imi pare rau ca isi va incheia viata regretand ca nu a putut spune un singur DA (la momentul potrivit). Mereu a fost o nesincronizata. Gav a intarziat sa traiasca.

Advertisements

3 Responses to “Lasitate”

  1. Vali September 16, 2008 at 19:02 #

    niciodata nu e prea tarziu sa faca ceea ce ii place. niciodata nu e prea tarziu sa infrumuseteze prezentul si sa il diversifice. niciodata nu e prea tarziu sa fie optimista. niciodata nu e prea tarziu sa traiasca asa cum ii place.

  2. Moonshadeiri September 21, 2008 at 00:41 #

    Wow… si mie mi-a ramas in cap rochia asta. Ma bucur sa o vad din nou. Insa si Keira face toata rochia! ;))

  3. Moonshadeiri September 21, 2008 at 00:43 #

    ahahaha gred ca am gresit postul. rectificare, e vorba de rochia verde! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: